Sunday, April 1, 2012

book 31 | april's fool


photo: y.sk [ C. March 2012]
 hit the 'play' button:


 

" Όταν θα μεγαλώσεις και όταν καμιά φορά τύχει και είσαι λυπημένη...' είπε η γιαγιά, '... να βάφεις τα νύχια σου κόκκινα.  Των χεριών, όχι των ποδιών. Για να τα βλέπεις."
" Και των ποδιών τί? " είπε η μικρή. " Tων ποδιών ότι θες, αρκεί να ταιριάζουν κάπως και να είναι ωραία, δεν χρειάζεται να είναι ασορτί χέρια-πόδια, απλά να είναι ωραία."
'' Εντάξει. Πάμε τώρα γιατί βαρέθηκα?"
Η μικρή περπατούσε χαρούμενη δίπλα στη γιαγιά που της έκανε τη χάρη να φύγουν από το πάρκο. 
Στον δρόμο προς το σπίτι, η δεσποινίδα Μπέλλα άκουσε ένα τραγούδι που έλεγε ' it takes a steady hand to kill a man ' ή κάπως έτσι. Τέλος πάντων ήταν ένα πολύ ωραίο τραγούδι και θα ήθελε πολύ να το ξανακούσει αλλά στον σταθμό δεν απαντούσε κανείς όταν πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει πιο είναι κ' έτσι λυπήθηκε κάπως. 
Μετά,στο σπίτι, σκέφτηκε διάφορα καθώς και το αν πιάνει το κόλπο που άκουσε να λέει η γιαγιά. Και πήγε στο μπάνιο να κατουρήσει γιατί δυόμιση ώρες χωρίς τουαλέτα ήταν πολλές και δεν άντεχε άλλο. Άνοιξε τον διακόπτη του νερού και αμέσως σκέφτηκε πως πάει καιρός που και ο υδραυλικός την κοροϊδεύει και δεν έρχεται και πως κάθε φορά πρέπει να ανοίγει και να κλείνει τον διακόπτη για να μην γεμίσει το σπίτι νερά. Και τότε άρχισε να τρέχει το νερό σαν συντριβάνι από διάφορα σημεία των σωληνώσεων. Εκείνη όμως κατουριόταν πολύ και έπρεπε να διαλέξει γρήγορα τί θα κάνει. Στον διάδρομο έξω από το μπάνιο, στην κρεμάστρα για τα μπουφάν, υπήρχε το άσπρο της αδιάβροχο. Το άρπαξε, το φόρεσε, έβαλε και την κουκούλα και τέλος.
words: y.sk [ C. April 2012 ]






3 comments:

  1. It's no compliment! My favorite! Τι ωραια ολα ετουτα τα καλημεροπρωτομηνιατικα τραγουδια. Σ'ευχαριστώ καλή μου!
    Ομορφη ανοιξη να εχουμε!

    ReplyDelete
  2. Oμορφες μουσικές,χρωματιστές και μυρωδάτες!!!
    Ευχαριστώ πολύ.

    ReplyDelete
  3. Μήπως εννοείς το The Rust, The knife???
    Κατουριέμαι πάλι. Από τα μάτια όμως. Συμβαίνει συχνά τελευταία...

    ReplyDelete